Rolgordijnen

In de stof van rolgordijnen zijn vier kenmerken te onderscheiden: verduisterend, lichtdoorlatend, transparant en een screenrolgordijn. DeSfeermakers werkt vooral met de zonwerende rol- en plisségordijnen van het merk Verosol.

Verosol

Het verhaal van Verosol begint in de jaren ‘60 van de vorige eeuw als de Rotterdamse scheepsbouwer Cornelis Verolme een bezoek brengt aan New York. Hij vraagt zich af hoe het in de glazen wolkenkrabbers zo koel blijft. Terug in Nederland bedenkt hij een oplossing en brengt een ultradun aluminiumlaagje aan op textiel. Het zorgt voor de weerkaatsing van het zonlicht en zijn idee – gemetalliseerd doek als binnenzonwering – bepaalt vandaag de dag nog steeds menig interieur.

Rolgordijn van Verosol

Verosol beschikt over een aantal rolgordijnen die in vele afmetingen gemaakt kunnen worden. Een bekende productielijn is de QS-serie, met daarin een rolgordijn, een gekoppeld rolgordijn en een twin rolgordijn. Verosol kenmerkt zich door het mooie design en de zeer lichte bediening, met als belangrijkste voordelen: nagenoeg geruisloos, hoog gebruikerscomfort, zeer kleine lichtkier en mooi vormgegeven.