Gordijnen

Op zoek naar nieuwe gordijnen? In de regel gaat het dan om overgordijnen. Ook inbetweens en vitrage vallen onder de noemer gordijnen, maar deze hebben specifieke kenmerken en eigenschappen.

inbetweens heeze

Gordijnen zijn er in verschillende soorten en maten en kort gezegd: de keuze is reuze. Ook als het gaat om het materiaal, de kwaliteit, welke keuze van de plooi (weef- of vlinderplooi) en de bevestiging op een rail, een roede of een railroede. De stoffen zijn verkrijgbaar in vele soorten structuren, kleuren en dessins: van klassiek tot modern. Een zeer bepalende factor is het antwoord op de vraag: sluit het aan op mijn interieur? Ook hebben gordijnen verschillende functies. Ze brengen sfeer en huiselijkheid, zorgen voor een uitstekende akoestiek of privacy.

In een slaapkamer zijn verduisterende overgordijnen of gordijnen met blackout-eigenschappen wenselijk om het zeer donker te maken. Overgordijnen zijn op verschillende manieren geconfectioneerd, bijvoorbeeld met een wave-, vlinder- of triplooi. Ze zijn gemonteerd op een rail of roede met bijvoorbeeld ingeslagen ringen.

DeSfeermakers luisteren goed, vragen door en komen aan huis met een uitgebreide selectie aan stoffen, kleuren en bevestigingsmaterialen en geven deskundig advies.